MakikoMakiko Hirayama begon op driejarige leeftijd piano te spelen en op haar zesde kwam daar de viool bij. Zij studeerde aan de Toho Gakuen muziekschool in Japan en kwam in 1995 naar Nederland om bij Ilya Grubert en Jean-Jacques Kantorow in Rotterdam te studeren. Sinds 2001 volgt zij onderricht bij Guido de Neve aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen en bij Ana Chumachenco op de Biella Muziek Academie.

Zij was finaliste in diverse Japanse vioolcompetities en won in 1994 en 1995 eerste prijzen bij het Kanagawa concours. Vanaf 1997 speelde zij in diverse Nederlandse orkesten, o.a. in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Symfonieorkest, het Residentie Orkest, de Beethoven Academy (Antwerpen) en het Amsterdam Sinfonietta. In maart 2000 stichtte zij Sinfonia Rotterdam (voorheen het Rotterdams Kamerorkest) en was daar aanvoerder van de tweede violen. In 2004 kwam zij de gelederen van het Limburgs Symfonie Orkest versterken.

Als speler van kamermuziek was zij gastspeler in het Amati Ensemble in Maastricht, het Ensemble Nieuw Klassiek in Rotterdam en in diverse andere ensembles. In 2003 werd zij lid van het Toko String Quartet in Japan dat al vele concerten heeft gegeven.
In 2011 is het Toko String Quartet - in competitie - gekozen als deelnemend ensemble in een project van het Arfore Art Center in Niigata.   

ned eng  

Login

Ga naar boven