raymondsponsRaymond Spons werd geboren in 1970 te Eijsden. Zijn muzikale loopbaan startte aan de Rijks Muziekacademie te s’Gravenvoeren (België) en werd vervolgd aan het Conservatorium Maastricht, alwaar hij zijn diploma’s docerend- en uitvoerend musicus slagwerk behaalde. Later werd deze studie nog aangevuld met de aantekening kamermuziek. Ook volgde Raymond lessen en masterclasses bij o.a. Rainer Seegers (Berliner Philharmoniker), Georg Breier (WDR en Bayreuther Festspiele) en Franz Lang (SWR Baden-Baden).

De orkestervaring deed Raymond onder andere op bij het Nationaal- en Europees Jeugd Orkest, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een vaste aanstelling bij het Limburgs Symphonie Orkest als ”eerste slagwerker en plaatsvervangend paukenist”. Daarnaast werkt Raymond op freelance-basis voor diverse orkesten in binnen- en buitenland met wereldberoemde dirigenten; o.a. Gustav Mahler Chamber Orchestra, Radio Symfonie Orkest, Stadttheater Aachen en de Duesseldorfer Symfoniker.

Naast zijn loopbaan als slagwerker voltooide Raymond Spons in 2003 de opleiding orkestdirectie bij Jan Stulen (Conservatorium Maastricht). Na diverse masterclasses met het Promenade Orkest en Het Brabants Orkest, is hij momenteel werkzaam bij diverse orkesten als assistent of vervanger voor diverse collegea dirigenten.Als assistent van Jan Stulen dirigeerde hij zijn eerste opera (The consul/Menotti) tijdens een coproductie Maastrichts conservatorium/ Limburgs Symphonie Orkest.

Raymond dirigeerde het Limburgs Symphonie Orkest vaker tijdens de jaarlijkse reeks carnavalsconcerten en werkte als assistent-dirigent voor Ed Spanjaard tijdens enkele uitvoeringen van muziek van Charles Yves. Ook dirigeerde hij het educatie-project, Revue de cuisine (LSO/theatergroep “het vervolg”).

Na meer dan 10 jaar als slagwerkinstructeur en -arrangeur (2001) leidt hij nu als dirigent de Maastrichtse Verkennersband in de marching- en showbandwereld. Bij het Tegels Symfonie Orkest hanteerde hij van april 2006 tot september 2011 de baton en sinds januari 2005 is Raymond als dirigent verbonden aan het UniversiteitsOrkest Maastricht. 

ned eng  

Login

Ga naar boven